Koopvoorrang op zijn best!

10 januari 2020

Koopvoorrang op zijn best!

Als huurder van Mitros en Portaal heb je voorrang op een Mitros of Portaal koopwoning. Onze verkoopwoningen gaan dus niet direct de vrije markt op. Als huurder krijg je als eerste de kans deze woning te kopen. En daar weten Klaas en Lisette alles van.

Twee sociale huurders kopen samen één koopwoning via Koopvoorrang
De ideale match. Klaas en Lisette zijn al 7 jaar samen en huurden allebei een sociale huurwoning van Mitros en Portaal. Doordat zij samen een koopwoning hebben kunnen kopen via Koopvoorrang, zijn er dus twee sociale huurwoningen vrijgekomen. Drie vliegen in één klap! Want niet alleen zij zijn blij met hun nieuwe woning, ook wij kunnen weer nieuwe huurders blij maken met een sociale huurwoning.

Wij hebben het gelukkige stel mogen interviewen. Zij vertellen graag over hun ervaring met Koopvoorrang.

Waren jullie al lang op zoek naar een koopwoning?
Eigenlijk waren we pas recent begonnen met ons te oriënteren op de huizenmarkt. Na een bezoek aan het koopcafé, wat werd georganiseerd door Mitros en Portaal, ging het sneller dan verwacht. We dachten dat kopen in Utrecht voor starters niet makkelijk zou worden, maar met koopvoorrang bleek dit wel haalbaar. Dit is de eerste woning die we bezichtigd hebben en het appartement sprak ons direct aan. Een mooi stukje Overvecht. Toch bleef het nog even spannend, er kunnen zich meerdere huurders aanmelden voor dezelfde woning. Dat waren twee spannende weken. Toen we de enige geïnteresseerden waren begon het eigenlijk pas, als starters voor het eerst alles rondom een aankoop regelen!

Hoe hebben jullie gehoord van Koopvoorrang?
Via de mail van Mitros en Portaal lazen wij over Koopvoorrang. Vervolgens zijn we op het koopcafé geweest en daar werd alles duidelijk. Koopvoorrang was voor ons de ideale uitkomst!

Wat vinden jullie van de regeling?
Koopvoorrang is perfect geregeld. In de koopovereenkomst is vastgelegd dat wanneer het kopen toch niet zou lukken, je gewoon in je huurwoning kan blijven wonen. Dus we hadden niets te verliezen!

Met ons verhaal hopen wij Koopvoorrang ook bij anderen onder de aandacht te brengen, want wie weet is dit voor anderen -net als voor ons- ook wel de ideale uitkomst!